Jeugdcursus

Ben je 10 jaar of ouder, en heb je een zwemdiploma? Kom kanoën bij de Jeugdgroep!

Kom kanovaren!

Op vrijdagavond is de jeugdavond van onze vereniging. Jongeren van 10 tot en met 18 jaar gaan toervaren of deelnemen aan kanopolo training.

Voor de beginnende kanovaarder starten we elk jaar in mei een jeugd-kanocursus. In 4 lessen leren de jongeren alle facetten van het kanovaren. Het belangrijkste doel tijdens de cursus is genieten van het buitensporten!

De begeleiding van de cursus is in handen van ervaren kanovaarders die in het bezit zijn van het instructeursdiploma of hiervoor in opleiding zijn. Zij worden wekelijks geassisteerd door verschillende jongere kanovaarders. Alle begeleiders boven de 18 jaar beschikken over een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Heb je na de cursus de smaak te pakken, dan kun je lid worden en het hele kano seizoen op vrijdagavond met de jeugdgroep meedoen om je vaardigheden te verbeteren. Je kiest dan voor toervaren of voor kanopolo (maar wisselen kan altijd).

Het kanoseizoen van de jeugdgroep begint als de meeste (team)sporten stoppen en loopt van april tot oktober. Een kano, peddel en zwemvest zijn te leen bij de kanovereniging.

Wat leer je tijdens de Jeugd-cursus?

Voorop staat het samen plezier hebben en genieten van het kanovaren. De lessen bieden we aan in spelvorm, steeds met aandacht voor verschillende vaardigheden van het kanovaren

• in en uit de kano stappen
  • evenwichtsoefeningen
  • hoe de peddel vast te houden
  • hoe in de kano te zitten en bootbeheersing
  • verschillende peddelslagen
  • voor- en achteruit varen
  • sturen, stoppen, bochten varen en draaien met de kano
  • kennismaken met verschillende soorten kano's
  • omslaan en veilig uit de boot komen
  • kennismaken met kanopolo

Jeugd-Kanocursus (4 avonden)* € 35

*De kosten zijn inclusief het gebruik van het verenigingsmateriaal.

Wil je na de cursus blijven kanovaren meld je dan aan om lid te worden voor slechts €15,00 extra kun je blijven kanovaren op de vrijdag en meedoen met alle activiteiten van de verenigingen.

Betaling kan alleen door overmaking op giro NL05 INGB 0007 7083 26 ten name van Kano Vereniging Waterwolf te Nieuw-Vennep. Als de betaling is ontvangen maken we je aanmelding definitief. Mocht er iets zijn, overlegt u dan even met de penningmeester?

Aanmelden voor de jeugdcursus

Aanmelden voor de jeugdcursus kan alleen via het aanmeldingsformulier. Helaas is de cursus dit jaar al geweest, in het nieuwe kanoseizoen komt er weer een cursus.

Wil je wel alvast wat kano ervaring op doen kom naar onze activiteiten in Zwembad Groenendaal of doe mee met een eskimoteercursus

Meer weten over de cursussen? Kijk op de volgende pagina’s

Kanovaardigheidlessen en workshops

Summerschool