Wat doen wij

Wij zijn een gezellige kanovereniging met leden die het hele jaar door in binnen- en buitenland  sportief, recreatief en competitief de kanosport beoefenen. Naast onze vaste clubavond (van april tot oktober op woensdagavond) organiseren onze leden, in ieder seizoen en voor ieder type water activiteiten.

Bijna elke discipline van het kanovaren wordt vertegenwoordigd binnen onze verenging. 

Naast het varen is voor een 'Waterwolver' ook gezelligheid, en het groepsgevoel belangrijk. Tochten en toernooien met overnachting op de camping, een weekend naar de Ardennen om te wildwater varen of thema-avonden en barbecues zijn dan ook niet weg te denken. 

Je bent als 'Waterwolver' kanovaarder maar ook vrijwilliger bij de vereniging. Met elkaar zorgen we voor het materiaal, de opslag, kantine en de verschillende activiteiten. Iedereen heeft zijn talenten om in te zetten en dat zorgt ervoor dat we met elkaar alle taken die bij een vereniging horen kunnen uitvoeren. 


Er op uit!

Er wordt natuurlijk niet alleen in het lokale Haarlemmermeerse water gevaren. Zo organiseren we geregeld thematochten en toertochten naar andere Nederlandse wateren. Zoeken we het wilde water op in Duitsland, België of Frankrijk en gaan we bij geschikte branding naar Zandvoort. Neem een kijkje in de agenda om te zien wat er binnenkort te doen is!

Veiligheid

Kano varen is niet zonder risico’s en daarom is veiligheid voor ons heel belangrijk. Wij stimuleren alle leden om deel te nemen aan de Kanovaardigheid cursussen om meer vaardigheid te krijgen en meer kennis van veiligheid bij kanovaren te leren. 

Bij alle vaartochten die leden organiseren is er een tochtleider die de veiligheid van het varen in de gaten houdt.   

Wij vinden het dragen van een zwemvest belangrijk voor de veiligheid. Maar ook aandacht voor de juiste kleding in elk seizoen, goed onderhoud van het kanomateriaal en weten wat je mee moet nemen tijdens een kanotocht. Jaarlijks worden er verschillende workshops gegeven om de kennis over veilig kanovaren te vergroten. 


Varen in de Winter?

Ook in de winter zijn onze kanovaarders actief. Op zondagen wordt er door toervaarders van oktober tot april gevaren. De kanopoloërs (alle leeftijden) spelen op zondag een trainingspartijtje. In januari vindt de eskimoteercursus plaats in het warme zwembadwater en als er voldoende belangstelling is wordt het zwembad gehuurd voor kanoveiligheidstrainingen of een kanopolo wedstrijd. 

Meer weten?

Meer weten over wat we precies doen? Kijk op de volgende pagina’s om meer te weten te komen over de verschillende disciplines.

Toervaren

Kanopolo

Branding varen

Wildwater varen

Vrijwilligers Acties

agenda