toervaren

Woensdagavond is onze vaste clubavond. Van april tot oktober vaart er altijd een groep een tochtje met vlakwater kajaks. Rondom onze loods zijn verschillende tochten variërend van 1,5 tot 3 uur lang mogelijk. Er is altijd een instructeur aanwezig om de beginnende kajakkers les te geven of te helpen. 

Soms wordt de trailer opgeladen met de kajaks en wordt er een toertocht naar Haarlem, ‘De Mooie Nel’ of een stuk op de ringvaart gemaakt.

Vanaf 2023 starten we vanaf de Hoofdweg. Naast de wekelijkse vaaravonden worden er door het jaar heen op zondag nog verschillende kanotochten georganiseerd. Kijk gerust op de agenda voor meer informatie. 

Er op uit!

Buiten de vaste clubavonden worden er regelmatig tochten georganiseerd door leden van de vereniging. Deze tochten variëren in lengte, duur en locatie. Zo zijn er bijvoorbeeld de Volle maan tocht door de Biesbosch en de Luilak tocht door het Amsterdamse Bos. 

Ook varen wij als verenging vaak mee met tochten georganiseerd door bijvoorbeeld buur- kanoverenigingen of het watersportverbond.

Hoe is het weer?

Met goede kanokleding is het altijd lekker kanovaren. Zon, regen, wind en zelfs hagel- en sneeuwbuien maken het kanovaren nog meer een prachtige buitensport. 

Maar bij onweer en storm is het verstandig om niet op het water te zijn. Zeker niet op groot water (verder dan 100 meter bij de oever/kade vandaan) te varen. Wij controleren voor onze toertochten dan ook altijd even de weersvoorspellingen op onweer, windstoten en andere waarschuwingen.  

Meer weten over wat we precies doen? Kijk op de volgende pagina’s voor alle activiteiten

Kanopolo

Wildwater varen

Branding varen

Vrijwilligers Acties

agenda