Kanovaardigheid A examen - woensdag 10 juli 2013

Post date: Jul 10, 2013 12:50:26 PM

Vanavond wordt het praktijkdeel van het Kanovaardigheid A examen afgenomen

WIl je hier aan mee doen, vergeet dan niet om vanavond 18:45 aanwezig te zijn en droge kleding met handdoek mee te nemen. (een van de eisen is het kunnen uitzwemmen van een omgeslagen kano).

praktijkexamen kanovaardigheid A het volgende;

Waar bestaat het examen uit:

  1. Vooruit varen mbv de normale trekslag. Let op dat je de sagen netjes af werkt. Onderste hand trek je naar je toe. Bovenste duw je weg.
  2. Achteruit varen. Peddel blijft gewoon op dezelfde manier in je hand. Je hoeft je peddel dus niet om te draaien.
  3. Boogslagen linksom en rechtsom. Vaar je in een vlakwaterkano is eenmaal linksom en eenmaal rechtsom voldoende. Wil je graag in een wildwaterbootje dan worden meerdere rondjes van je verwacht. Deze bootjes draaien immers veel makkelijker.
  4. Zijwaarts verplaatsen (naar rechts en naar links). De techniek is hopelijk inmiddels bekend. Opkanten in de richting waarop je wil gaan. Peddel ver in het water steken. Naar je toe halen. Een kwart slag draaien en van je af duwen. Doe rustig aan. Je hebt de tijd. Als je te wild doet kan je jezelf ondersteboven trekken.
  5. Sprintje trekken en remmen door korte slagen.
  6. Lage steun. Zowel links als rechts. Neem niet teveel risisco.
  7. Omvallen en uitzwemmen. Neem dus droge kleren en een handdoek mee.

Eén exameneis is 5 kilometer varen binnen een uur. De trainers twijfelen er niet aan dat iedereen dat kan. Er zal met de examinator (Tineke Vlaanderen) bespreken of zij er mee akkoord gaat om deze verplichting op een andere avond individueel of per groep te examineren.

Verder is Nico bezig met voorbereiding het theoretische deel. We zullen woensdagavond met elkaar bespreken wanneer daar een handig moment voor af te spreken is. Het is zonde om daar een hele kanoavond voor te gebruiken.