Kanotocht Schalkwijk 14-8-2013

Post date: Aug 18, 2013 2:53:35 PM

Net terug van vakantie kon een leuke kanotocht voor het begin van de werkweek niet ontbreken.

Wie had verwacht dat er zo een grote opkomst zou zijn! (mede dankzij een succesvolle zomeractie).

Voor iedereen die bijtijds aanwezig was zijn er boten, peddels en zwemvesten op/ingeladen tot alle auto’s en geschikte aanhangers vol waren, dat was de gedachte althans..

Ron had een boot opgeladen maar heeft niet meegevaren en samen met John in de auto met aanhanger de route meegereden / gevolgd en zijn fotocamera meegegeven voor foto’s.

Met meer dan 20 man zijn we vanaf de ringvaart richting de mooie nel vertrokken voor het rondje Schalkwijk, ik heb met Janet een achtervaarders groepje gevormd om achterliggers op te vangen onder gezelschap van 2 nieuwe cursisten en ook de rest van de vaarders zich mengen en zo ervaring kennis en uiteraard vakantieverhalen konden uitwisselen.

De eerste beproeving kwam bij het binnenvaren van Schalkwijk: hier bevind zich een zeer lage brug: speling circa 50 centimeter tussen het water en het dak. Dit betekent geheel plat op je dek liggen of in de boot kruipen en via het plafond of met het zwemvest tegen het dakschuren onder een 15 meter lange tunnel door. Na een serie van nog een paar bruggetjes en een identieke tunnel bij het winkelcentrum Schalkwijk kwamen we op ruimer water bij de brug van Schalkwijk-Heemstede vanwaar we naar het Spaarne zijn gevaren en langs de landerijen te tocht hebben afgemaakt.