Het Winterkanoën komt eraan!

Post date: Dec 26, 2011 8:48:46 PM

Er zijn kanofanaten die ook op het water genieten als er een klein beetje ijs ligt. In hun kano – niet op schaatsen, wat ze natuurlijk ook graag doen. Bij onze Haarlemmermeerse kanovereniging Waterwolf zijn dat soort enthousiastelingen nog niet gesignaleerd.

De winter zien ze daar wél als een mooie tijd om te werken aan het materiaal en aan zichzelf. Oefenen in kanotechniek doen ze het liefst in een zwembad, dat is daarvoor toch plezieriger en veiliger dan in een sloot. Hoe zoveel mogelijk te voorkomen dat je omslaat. Weer rechtop komen te zitten als je per ongeluk ondersteboven hangt. Dat soort zaken.

De ervaring leert dat zwembadtraining óók een uitstekende gelegenheid biedt aan geïnteresseerden om op veilige wijze eens een kano uit te proberen. Verschillende leden van de vereniging fungeren bij de training als instructeur, en helpen graag bij zelfs de simpelste vragen.

Komende weken zijn vier zaterdagavonden gepland in zwembad Estafette in Nieuw Vennep: 14 en 28 januari, en 11 en 18 februari. Wie meer wil weten of zich wil aanmelden voor een avond: mail naar info@kvwaterwolf.nl of - beter nog - bel naar Nico Kleijn, 023-5633860. Dat geldt ook voor wie eens wil komen kijken of meevaren in de buitenlucht, zodra het weer het weer toelaat.