Eskimoteer-wedstrijden en het zwembad-toernooi van Alphen.

Post date: Mar 22, 2016 10:49:44 PM

Het kanojaar 2016 gaat amper beginnen als het zwembad de mogelijkheden biedt om vast te proeven aan wat komen gaat.

Voor het polo-toernooi van start ging, waarover méér!, waren er de open eskimoteer wedstrijden.

ook van onze eigen vereniging hadden we een deelnemer: Jeroen Beerthuizen.

Het bleek een spannende strijd tussen Jeroen en Nico (KVDRV) die allebei 19x wisten te eskimoteren in 1 minuut tijd wat resulteerde in een gedeelde 1e plaats. nadat alle deelnemers geweest waren moest er een 2e uitdaging voltooid worden, om te bepalen naar wie de wisselbeker en titel ging. De 2e uitdaging was om binnen 10 seconden zo veel mogelijk te eskimoteren welke door Nico werd gewonnen met 13 rondjes tegen 12 rondjes van Jeroen na een kleine misslag.

een mooie wedstrijd en met zekerheid om volgend jaar weer een poging te doen voor die prachtige beker.

Het polo-toernooi is natuurlijk de voornaamste reden dat we naar Alphen zijn gereden:

Aan de waterkant staat namelijk ditmaal niet het ervaren kanopolo team van KV Waterwolf maar juist een combinatie van oud-spelers die weer zin hebben om te komen varen en een groep jeugd-leden die in 2016 gaan beginnen aan deze bijzondere team en wedstrijdsport in de kano.

Het vriendschappelijk toernooi door AKV de kromme aar wordt georganiseerd is daarmee een goede gelegenheid om in een warme en gezellige omgeving de eerste wedstrijd ervaring op te doen vóór de eerste trainingen hebben plaatsgevonden.

Op het water toonde zich een enthousiast team dat gedurende de wedstrijden steeds meer de slag te pakken kreeg en ook mooie reddingen en doelpunten wist te maken op de meer ervaren tegenstanders.

Het volgende toernooi staat al weer in de planning voor 16 Mei en met voldoende aanmeldingen in de brievenbus zal KV Waterwolf weer met een volledig eigen team varen naast het voortzetten van de samenwerking met KVDRV voor de toernooien met een lagere opkomst.

Foto's : https://goo.gl/photos/N7tUq4xdy3fMH77HA

Tot aan de waterkant!