Kanotocht Spaarndam - Spaarnwoude 9-6-2013

Post date: Jun 12, 2013 10:17:47 AM

Na het opladen van de kano's om 9 uur zijn we afgereisd naar Spaarndam voor een kanotocht in de omgeving van spaarndam. Hier werden we hartelijk welkom geheten door enkele leden van Kanovereniging Spaarndam met een kopje koffie, waarmee we samen een route hebben gekozen door het mooie bos/natuurgebied Spaarnwoude.

De tocht beginnend met een stuk over het IJ gaf tegenwind maar was al snel vergeten en in de luwte dat we in het recreatiegebied zelf kwamen. Natuurlijk verhalen en ervaringen uitwisselend met de leden van Kanovereniging spaarndam en het veelbesproken weer van deze lente.

Na een paar mooie bochten en overhangende begroeing dat voor een mooi gezicht zorgde gedurende de gehele route.

Op een kwart van de tocht werden we echter verrast door een gebeurtenis boven ons op de houten brug: een groep ouderen stond rond een oudere dame maar zonder kennis van eerste hulp. Jeroen is hierop uit zijn kano de brug opgeklommen en heeft de gebroken enkel van eerste hulp voorzien waarna de Ambulance met behulp van de GPS coordinaten van Paul snel ter plaatse kon zijn. -- wat je tijdens een kanotocht al niet mee kunt maken! --

Nadat de ambulance gearriveerd was, werd de route vervolgd tot we bij een mooie aanlegplaats aankwamen bij een (kinder-)avonturenpark met grasveld en kantine waar ook even een patatje gehaald werd. (bovenste meertje in de kanoroute).

Met de lunchpauze achter de rug werd de terugtocht ingezet en konden we genieten van zowel meewind als ook leuke hekgolven van een pleziervaartuig waarmee gespeeld werd.

Bij terugkomst op de kade hielp Jeroen iedereen er even aan herinneren dat er een gat vlak achter de kade zat (door hier met het gehele been en kano op de schouder in te vallen) waar vrolijk om gelachen kon worden en hebben we met zijn allen de tocht afgesloten met een kopje koffie, thee en een koekje.

Voor de terugweg werd er nog de tip gegeven om een kortere (snellere?) route te rijden dan de route van aankomst door rechts af te slaan. Deze keuze liep wat anders uit dan gepland: in plaats van een grote doorgaande weg te vinden ging de auto met kano's door het pittoreske deel van spaarndam heen, met een prachtige tocht over het dijkje en binnenweggetjes tot de aankomst in haarlem. Een zeer mooie route om te rijden, maar wellicht niet adviseerbaar voor herhaling met een kanotrailer.

Kanovereniging Spaarndam, hartelijk bedankt voor jullie gastvrijheid!.