Kanotocht Utrecht 2011

Post date: Apr 24, 2011 10:05:09 AM

enkele weken geleden is KV-Waterwolf afgereisd naar utrecht voor de 2 bondentocht door Utrecht en omgeving.

Hiervan is met foto's en verhaal door John verslag gedaan. Alvast veel leesplezier, en hopelijk straks een aparte webpagina met inzicht van de verschillende tochten !

2 bondentocht door Urtrecht en omgeving.

Zaterdag morgen stonden in alle vroegte een drietal kanoërs hun kano's op de auto te binden. Om half negen vertrokken zij vanuit de loods.

Na een uurtje rijden arriveerden zij in Utrecht, achter het Galgenwaard stadion. Het zou erg druk worden op het water zagen zij. Er werden volop kano's en canadezen van auto's en aanhangers af geladen. Na wat informatie te hebben gekregen van Charles wisten we dat we met 70 mensen de tocht gingen varen.

Om niet al te zwaar te hoeven varen besloten we maar voorop te gaan kanoën. Even wachten op de vaarleider en toen in een rustig tempo naar de binnenstad van Utrecht. Eerst een stuk stroomafwaards over de Kromme Rijn, en toen aan de zuidkant het centrum in. Het was nog erg rustig in de stad. Niemand op de terrasjes, zefs geen stoelen. Na een rondje om de binnestad was het tijd voor een bakkie en een broodje. Even uitstappen, de benen strekken en andere dingen doen die je niet in je kano doet.

Na een klein half uurtje weer de kano in, nu via een heel smal grachtje weer naar de noordkant van de stad.Vandaar via de oudegracht( ik had mijn leesbril niet op en de bordjes hingen nogal hoog) weer richting de Kromme Rijn.

Even na eenen waren we terug bij de instap plaats. We besloten om niet meer door te varen naaar Bunnik en nog wat van de zaterdagmiddag te maken. Bootje uit, op de auto binden en terug naar de polder.

Leuke tocht, voor herhaling vatbaar. Later dit jaar is er weer een tocht in de regio Utrecht. Dan eerst kersen eten en daarna het water op.

Groetjes John.

alle foto's (8 stuks) zijn te vinden op 'Google Picasa'/Kanotocht Utrecht 2011: