1 Juni Lionsclub Meerkamp

Post date: Jun 2, 2014 2:55:04 PM

Een aantal weken geleden zijn we benaderd door Meersportief en het Cios. Althans 2e klassers die een examen opdracht moesten doen van het Cios. De vraag van hun was of wij wilden helpen met een paar kano's zodat zij een estafette konden houden. Daar wilden wij wel aan mee werken, een paar mensen zijn gevraagd van de vereniging om te komen helpen. Aan gezien wij hier in gespecialiseerd zijn hebben wij die uitdaging aan genomen.

Zaterdag middag hebben wij de aanhanger geladen want er moest wel veel mee: 3 vlakwater boten, 4 boeien, ankers, en een party tent zodat we droog of uit de zon konden staan. Peddels en boten voor de begeleiding - dit hebben we een dag voor het evenement gedaan omdat we zondag om 9 uur aanwezig moesten zijn. Ik had zelf met Jeroen om 8 uur afgesproken zodat we op tijd waren en we zeker nog op ons plekje konden komen met de auto. Om 9 uur waren we eigenlijk al klaar met alle voorbereidingen, terwijl de Meerkamp om 11 uur begon.

De opbrengst van deze Meerkamp gaat naar kinderen die geen kans krijgen om bijvoorbeeld zwemles te krijgen. Wat toch wel nodig is als je in Nederland woont. Wij hebben lekker even voor ons zelf kunnen varen voor dat het begon, en nieuwe contacten kunnen leggen.

De bedoeling van de kano estafette was dat je op de kant begint, je kano naar het water sleept instapt en vervolgens een rondje om 2 boeien vaart die 50 meter uit elkaar lagen, als je terug kwam moest je de kano over de lijn halen en dan pas mocht de volgende in gaan stappen.

Wij hebben er voor gezorgd dat de mensen als ze om gingen naar de kant kwamen en daar ook de boot geleegd werd. Uiteindelijk hebben we maar 4 mensen moeten redden - dat viel dus wel mee.

Het weer zat gelukkig mee: stralend zonnetje, lekker temperatuurtje en voldoende zonnebrand was nodig aangezien je op het water 2 keer zo hard verbrandt.

Na afloop direct opgeruimd, naar de prijs uitreiking gekeken en de organisatie bedankt dat we aanwezig mochten zijn en hopelijk volgend jaar weer. Wij hebben heel erg genoten van vandaag leuke nieuwe mensen leren kennen en hopelijk worden we volgend jaar weer uitgenodigd.

Aldus het verslag van Martijn Meijer