Vlakwater

De woensdagavond is onze verenigingsavond. Van april tot en met oktober vaart er altijd een groep mensen een tochtje met vlakwater kajaks.
Om 18.45 uur verzamelen we bij de loods om alle spullen te pakken en vanaf 19.00 tot even voor 21.00 uur wordt er gevaren.

Tijdens de verenigingsavonden is er altijd een instructeur aanwezig om de beginnende kajakvaarders les te geven in het kanovaren. De meer ervaren vaarders beslissen met elkaar waar ze gaan varen. De meeste toertochten worden vanaf het water bij de loods gemaakt. Er zijn in de Haarlemmermeer vele mogelijkheden om een leuk stuk te gaan varen. Soms wordt de trailer opgeladen met de kajaks en wordt er een toertocht naar Haarlem, 'De Mooi Nel' of een stuk op de ringvaart gemaakt.

Er worden regelmatig tochten georganiseerd door leden van de vereniging. Dit kan zijn op de woensdagavond, maar ook op andere avonden of in het weekend. Er zijn ook mogelijkheden om tochten van andere verenigingen te varen (zie agenda).
Via de mail van KV Waterwolf worden de aanmeldingen voor deze tochten geïnventariseerd.

Vlakwatervaren : kanotochtje amsterdam ‎(2012)‎

Bij onweer en slecht weer is het verstandig om niet op groot water (verder dan 100m bij de oever/ kade vandaan) te varen. Controleer voor je aan een Tourtocht begint dus ook altijd even de weersvoorspellingen op onweer, windstoten en andere waarschuwingen:

Onweer: hier kan je de actuele inslagen zien. Hoe lichter de kleur, hoe recenter.
Zo kan je de trend inschatten.

Meteoalarm: hier kan je de waarschuwingen volgen (weer alarm). Je kunt doorklikken naar land en naar provincie.

Op Buienradar kan je ook doorklikken op de prognose 2 uur vooruit of meer. Bliksem wordt weergegeven met rode gebiedjes.

en tot slot op Buienradar/europahttp://europa.buienradar.nl/h.aspx?r=&jaar=-3&soort=loop1uur
kan je checken buiten de landsgrenzen en zien of er onweer op komst is en wanneer dat ongeveer hier aankomt.