In open water

Wie vrijblijvend een keer wil peddelen in een kajak. Wie niet onvoorbereid van wal wil, in zijn vakantie. En natuurlijk ieder ander die met plezier het water op wil.
Allemaal zijn ze welkom om een of meer avonden bij ons te komen varen. Onder deskundige begeleiding, met goed materiaal. En gezellig.

Kanovaren is leuk en niet moeilijk. Maar hoe kom je in en uit zo’n wiebelding? Hoe kom je de bocht om, en weer terug bij de kant? En hoe kom je vooruit zonder dat je na een kwartier geen armen meer over hebt? Bij een kanovereniging weten ze daar alles van. En vinden ze het leuk om beginners (en ervaren rotten) in te wijden in plezierig en verantwoord kanovaren.

Deelnemers moeten natuurlijk kunnen zwemmen, en een handdoek en droge kleren meebrengen voor als het onverhoopt mis gaat. Je kunt bij ons ook proberen te kanoën met een lichte handicap (overleg wel eerst met ons, natuurlijk). En ook met je gezin ben je van harte welkom.

We trainen in het water bij onze loods in Cruquius, op de woensdagavonden van het zomerseizoen van 19.00 tot 21.00 uur. Zorg dat je er vóór 19.00 uur bent! Voor de jeugdg (10 tot 18 jaar) hebben we vanaf juni op vrijdagavond de jeugdgroep.

Kun je echt niet op woensdagavonden, dan hoeft dat geen probleem te zijn.

De vereniging zorgt voor een kano, peddel, zwemvest en dergelijke. Ben je geen lid dan vragen we je een bijdrage van € 10 per keer, om onze kosten te dekken.

De zomercursus

Kano Vereniging Waterwolf organiseert dit jaar een zomercursus kanovaren. De vereniging wil zoveel mogelijk mensen van het plezier laten genieten dat vrijheid op het vlakke water geeft. De natuur in het voorjaar is prachtig. Er is weer veel te zien in de polder. Jonge eenden, zwanen, futen en noem maar op. De noodzakelijke beweging krijg je er gratis bij. Nu de zomer is begonnen is het een prachtig moment om het gewoon eens te proberen. Of om te oefenen voor tijdens je vakantie.

Wat houdt de cursus in?

Elke woensdagavond vanaf 19:00 uur krijg je ruim een uur les in het varen met een kajak. Er liggen veilige, stabiele kajaks, zwemvesten en peddels voor u klaar. Je begint in enkele sloten en vaarten van de Haarlemmermeer, om vervolgens van wal te gaan op groter water zodra dat verantwoord is. Acht avonden met gebruik van het materiaal kost je € 50.

Als je wilt kun je aan het einde een bekwaamheidstest afleggen, en bij goed gevolg een certificaat uitgereikt krijgen.

Heb je interesse, meld je dan bij ons via deze pagina.
Heb je nog vragen? Bel dan met Nico Kleijn: 023 5633860.