Cursussen, trainingen en diploma's

Bij onze vereniging kun je jezelf bekwamen in het kanoën. Verschillende leden zijn instructeur, en kunnen je daarbij helpen. Vraag rond, en stel je eigen doelen!
Trainen doe je door je te laten begeleiden door een instructeur. Dat kan in de winter tijdens de zwembadtrainingen en in het vaarseizoen tijdens het varen in verenigingsverband.

Wil je leren kanovaren?
We geven geregeld kanocursussen. Stuur een email met je naam en telefoonnummer naar secretaris@kvwaterwolf.nl en we bellen je om de mogelijkheden te bespreken.

Een beginnerscursus kanovaren voor senioren  Zit vol!
het is een cursus kanovaren van drie avonden aan ouderen (65+jaar) die kennis willen maken met deze mooie tak van sport.
De deelnemers maken gebruik van materiaal zoals een kano, peddel en zwemvest van de vereniging. De kano instructeur zal in drie avonden aan de deelnemers de basisbeginselen van het kanovaren leren.
De lessen worden gegeven op woensdagavond van 19.00 - 21.00 vertrekpunt bij de loods aan de Kruisweg 1625A , Cruquius.  De cursusavonden zijn: 5 augustus, 12 augustus, 19 augustus.
Om 19 uur verzamelen de instructeur en deelnemers bij de loods om de spullen te pakken. De uitleg over materiaal, peddelslagen en veiligheid wordt besproken. Daarna gaat de groep naar het water voor de praktijkles. Rond 20.30 uur eindigt de praktijkles weer bij de steiger en worden alle spullen opgeruimd door de deelnemers. Na afloop kan er in de kantine nog wat thee/koffie gedronken worden en wordt de les na besproken.

Kajak Vaardigheid A (KV-A) en Kajak vaardigheid training voor gevorderden.
Het hebben van een brevet geeft duidelijkheid over je kanovaardigheden, voor jezelf én je vaargenoten. En dat is weer belangrijk voor ieders veiligheid. Je kunt beginnen met de Summerschool voor de basisvaardigheden van het kanovaren, maar ben je echt enthousiast over het kanovaren dan is het volgen van een kajak vaardgheids cursus erg leuk en goed om te doen.  Wil je meer weten over de brevetten en wat ze zoal inhouden, vraag dit dan gerust aan Jeroen Booms of aan Tineke Vlaanderen.
Zondag 19 juli start Jeroen Booms met praktijkles KV A om 9.30 uur bij de loods. Vanaf 13.00 uur geeft hij kajakvaardigheidstrainingen aan de meer gevorderde vaarder.
Wil je nog meedoen? Stuur ons een mailtje dan zullen we het doorgeven aan Jeroen.
Wil je goed voorbereid van start gaan met de vaardigheidslessen, neem dan vast deze theorie door.   Kajakvaardigheid Theorie A en B

Zwembadtrainingen en eskimoteerlessen
Omvallen met je kajak, oefenen om je spatzeil los te krijgen onder water maar ook het aanleren van de eskimorol dit kan allemaal in (relatief) warm zwembadwater op verschillende avonden in de winter.
Deelname aan deze trainingen kan door zowel leden als niet leden.

In 2020 zijn de zwembadtrainingen op zaterdagavond:
18 januari, 1 februari, 15 februari, 29 februari, 14 maart.  Alle avonden zijn de lessen van 19.00 - 20.00 en van 20.00-21.00 uur.
Let op, de inschrijving is gesloten.