Training en diploma's

Bij onze vereniging kun je jezelf bekwamen in het kanoën. Verschillende leden zijn instructeur, en kunnen je daarbij helpen. Vraag rond, en stel je eigen doelen!

Trainen doe je door je te laten begeleiden door een instructeur. Dat kan in de winter tijdens de zwembadtrainingen, en in het vaarseizoen tijdens het varen in verenigingsverband.

De zwembadtrainingen zijn meestal vier avonden in januari en februari, waarbij je in (relatief) warm zwembadwater met hulp van een instructeur kunt oefenen. Bijvoorbeeld op het voorkomen dat je omslaat, het corrigeren als je omslaat (tot en met het 'eskimoteren') en het vanuit open water weer je kano inkomen. De avonden zijn ook heel geschikt voor niet-leden* om vrijblijvend eens te ervaren of kanoën iets voor je is, en of zo'n kajak niet heel wiebelig is (niet dus;-).
In 2018 zijn de zwembadtrainingen op zaterdagavond: 13 en 27 januari, 17 februari, 17 februari en 24 maart. Alle avonden zijn de lessen van 19.00 - 20.00 en 20.00-21.00 uur. Aanmelden kan door een mail te sturen naar martijn(at)kvwaterwolf.nl   De kosten zijn €11,00 per lesuur het bedrag kun je na aanmelden overmaken.

In het vaarseizoen is er ook zoiets als de Summerschool. Dit zijn acht lesavonden met gebruik van materiaal zoals een kano, peddel en zwemvest. Een 'Summerschool'
kost €50 en als de deelnemers na deze cursus lid willen worden om elke week te kunnen varen, dan worden de kosten verrekend met het lidmaatschap. De 'Summerschool' wordt gegeven op woensdagavond van 19.00 - 21.00 uur

Het hebben van een brevet geeft duidelijkheid over je kanovaardigheden, voor jezelf én je vaargenoten. En dat is weer belangrijk voor ieders veiligheid. Je kunt beginnen met het eenvoudige introductiebrevet, of meteen doorgaan naar  Kajakvaardigheid A of B. Wil je meer weten over de brevetten en wat ze zoal inhouden, vraag dit dan gerust aan Tineke of Nico!

Dit najaar (2017) is er een Kajakvaardigdheid A cursus/examen op de volgende zondagen: 1 oktober, 8 oktober, 15 oktober en 22 oktober (deze laatste zondag onder voorbehoud ivm de herstvakantie) De lessen zijn van 13.00 - 15.00 uur en worden gegeven door Jeroen Booms.  Waarschijnlijk volgt er ook nog een KV-B les/examen, maar daarover later meer.
Wil je meedoen aan KV-A of KV-B stuur ons een mailtje dan zullen we het doorgeven aan Jeroen. Wil je goed voorbereid van start gaan met de vaardigheidslessen, neem dan vast deze theorie door.   Kajakvaardigheid Theorie A en B

De vereniging is overigens voornamelijk aan het varen en trainen met kajaks. Met (canadese) kano kan ook! Praat daarvoor eens met Sjoerd en Jacinta.