Cursussen, trainingen en diploma's

Bij onze vereniging kun je jezelf bekwamen in het kanoën. Verschillende leden zijn instructeur, en kunnen je daarbij helpen. Vraag rond, en stel je eigen doelen!
Trainen doe je door je te laten begeleiden door een instructeur. Dat kan in de winter tijdens de zwembadtrainingen en in het vaarseizoen tijdens het varen in verenigingsverband.

De beginnerscursus of ook wel De Summerschool genoemd is een cursus kanovaren die in de zomerperiode gegeven wordt aan iedereen die eens wil kennismaken met het kanovaren. Het zijn vier lesavonden met gebruik van materiaal zoals een kano, peddel en zwemvest. Een 'Summerschool'  kost €30 en als de deelnemers na deze cursus lid willen worden om elke week te kunnen varen, dan worden de kosten verrekend met het lidmaatschap. De 'Summerschool' wordt gegeven op woensdagavond van 19.00 - 21.00 uur en de eerste Summerschool start op 9 mei 2018. Aanmelden kan door een mail te sturen naar secretaris@kvwaterwolf.nl   De tweede Summerschool wordt gegeven op vier woensdagavonden
vanaf 20 juni en de laatste summerschool wordt gegeven vanaf 15 augustus.
Wil je één keer een avond kanoles volgen, dan kun je met onderstaand formulier aangeven welke avond je wilt komen. Eén avond les kost €10,00, als je daarna de beginnerscursus volgt wordt dit bedrag verrekend met de kosten voor deze cursus.

Aanmelding Summerschool ‎‎‎[Aanmelding enkele keer of keren]‎‎‎

Kajak Vaardigheid A (KV-A) en Kajak Vaardigheid B (KV-B)
Het hebben van een brevet geeft duidelijkheid over je kanovaardigheden, voor jezelf én je vaargenoten. En dat is weer belangrijk voor ieders veiligheid. Je kunt beginnen met de Summerschool voor de basisvaardigheden van het kanvaren, maar ben je echt enthousiast over het kanovaren dan is het volgen van een KV-A en KV-B cursus erg leuk en goed om te doen.  Wil je meer weten over de brevetten en wat ze zoal inhouden, vraag dit dan gerust aan Jeroen Booms of aan Tineke.

Dit jaar is er weer een KV-A en KV-B cursus/examen. De theorieavond is op 28 februari en op woensdagavond 14 maart wordt het examen afgenomen. De praktijklessen zijn zondag 4 maart, zondag 25 maart en zondag 8 april. De lessen zijn van 13.00 - 16.00 uur en worden gegeven door Jeroen Booms.
Wil je meedoen aan KV-A of KV-B stuur ons een mailtje dan zullen we het doorgeven aan Jeroen. Wil je goed voorbereid van start gaan met de vaardigheidslessen, neem dan vast deze theorie door.   Kajakvaardigheid Theorie A en B

De zwembadtrainingen zijn meestal vier avonden in januari en februari, waarbij je in (relatief) warm zwembadwater met hulp van een instructeur kunt oefenen. Bijvoorbeeld op het voorkomen dat je omslaat, het corrigeren als je omslaat (tot en met het 'eskimoteren') en het vanuit open water weer je kano inkomen. De avonden zijn ook heel geschikt voor niet-leden* om vrijblijvend eens te ervaren of kanoën iets voor je is, en of zo'n kajak niet heel wiebelig is (niet dus;-). In 2018 zijn de zwembadtrainingen op zaterdagavond: 13 en 27 januari, 10 februari, 17 februari en 24 maart. Alle avonden zijn de lessen van 19.00 - 20.00 en 20.00-21.00 uur. Aanmelden kan door een mail te sturen naar martijn(at)kvwaterwolf.nl   De kosten zijn €11,00 per lesuur het bedrag kun je na aanmelden overmaken.

Workshop/trainingen
Het is altijd leuk om nieuwe vaardigheden te leren van andere vaarders of deskundigen. Zo hebben we wel eens een brandingvaarder uitgenodigd die de fijne kneepjes van het brandingvaren met beeld en mooie verhalen heeft uitgelegd aan alle deelnemers.
Dit jaar is er op woensdagavond 14 februari 2018 een cursus slepen en sleeplijnen maken. Jeroen Booms zal alle bijzonderheden rondom het slepen nog eens goed toelichten en daarna kunnen de deelnemers aan het werk om een eigen sleeplijn in elkaar te zetten. Lijkt het je leuk om hier aan deel te nemen stuur een mail naar Jeroen!