Wat doen wij‎ > ‎

Cursussen, trainingen en diploma's

Bij onze vereniging kun je jezelf bekwamen in het kanoën. Verschillende leden zijn instructeur, en kunnen je daarbij helpen. Vraag rond, en stel je eigen doelen!
Trainen doe je door je te laten begeleiden door een instructeur. Dat kan in de winter tijdens de zwembadtrainingen en in het vaarseizoen tijdens het varen in verenigingsverband.

De beginnerscursus of ook wel De Summerschool genoemd
is een cursus kanovaren die in de zomerperiode gegeven wordt aan iedereen die eens wil kennismaken met het kanovaren.
Het zijn vier lesavonden met gebruik van materiaal zoals een kano, peddel en zwemvest. Een 'Summerschool'  kost €35 en als de deelnemers na deze cursus lid willen worden om elke week te kunnen varen, dan worden de kosten verrekend met het lidmaatschap.
De 'Summerschool' wordt gegevenop woensdagavond van 19.00 - 21.00 (aanwezig zijn om 18.45 uur)
In september wordt de laatste Summerschool gegeven op woensdag 4, 11, 18 en 25 september
Aanmelden kan via onderstaand formulier. Heb je nog vragen stuur dan een bericht naar secretaris@kvwaterwolf.nl

Aanmelding Summerschool ‎‎[Aanmelding enkele keer of keren]‎‎


De zwembadtrainingen zijn een aantal avonden in januari, februari en maart, waarbij je in (relatief) warm zwembadwater met hulp van een instructeur kunt oefenen.
Bijvoorbeeld op het voorkomen dat je omslaat, het corrigeren als je omslaat (tot en met het 'eskimoteren') en het vanuit open water weer je kano inkomen. De avonden zijn ook heel geschikt voor niet-leden van de vereniging, om vrijblijvend eens te ervaren of kanoën iets voor je is en of zo'n kajak niet heel wiebelig is (niet dus;-).
In 2019 zijn de zwembadtrainingen op zaterdagavond: 12 en 26 januari, 16 februari, 2 en 23 maart. Alle avonden zijn de lessen van 19.00 - 20.00 en 20.00-21.00 uur. Aanmelden kan door een mail te sturen naar secretaris@kvwaterwolf.nl   De kosten zijn €10,00 per lesuur het bedrag kun je na aanmelden overmaken.Zwembadworkshops in Zwembad Groenendaal
In de winter geven wij als kanovereniging op zondag middag workshops kanovaren aan zwembadbezoekers van Sportplaza Heemstede. De volgende dagen zijn we aanwezig van 14.00 - 15.30 uur: zondag 18 november, 16 december, 20 januari,  17 februari en 17 maart 2019

Kajak Vaardigheid A (KV-A) en Kajak Vaardigheid B (KV-B)
Het hebben van een brevet geeft duidelijkheid over je kanovaardigheden, voor jezelf én je vaargenoten. En dat is weer belangrijk voor ieders veiligheid. Je kunt beginnen met de Summerschool voor de basisvaardigheden van het kanvaren, maar ben je echt enthousiast over het kanovaren dan is het volgen van een KV-A en KV-B cursus erg leuk en goed om te doen.  Wil je meer weten over de brevetten en wat ze zoal inhouden, vraag dit dan gerust aan Jeroen Booms of aan Tineke.

Dit jaar is er weer een KV-A en KV-B cursus/examen. De theorieavond is op 28 februari en op woensdagavond 14 maart wordt het examen afgenomen. De praktijklessen zijn zondag 4 maart, zondag 25 maart en zondag 8 april. De lessen zijn van 13.00 - 16.00 uur en worden gegeven door Jeroen Booms. 
Wil je meedoen aan KV-A of KV-B stuur ons een mailtje dan zullen we het doorgeven aan Jeroen. Wil je goed voorbereid van start gaan met de vaardigheidslessen, neem dan vast deze theorie door.   Kajakvaardigheid Theorie A en B


Workshop/trainingen
Het is altijd leuk om nieuwe vaardigheden te leren van andere vaarders of deskundigen. Zo hebben we wel eens een brandingvaarder uitgenodigd die de fijne kneepjes van het brandingvaren met beeld en mooie verhalen heeft uitgelegd aan alle deelnemers.
Dit jaar is er op woensdagavond 14 februari 2018 een cursus slepen en sleeplijnen maken. Jeroen Booms zal alle bijzonderheden rondom het slepen nog eens goed toelichten en daarna kunnen de deelnemers aan het werk om een eigen sleeplijn in elkaar te zetten. Lijkt het je leuk om hier aan deel te nemen stuur een mail naar Jeroen!