Wat doen wij‎ > ‎

jeugd cursus

Ben je 10 jaar of ouder, en heb je een zwemdiploma? Kom kanoën bij de Jeugdgroep!
KV Waterwolf is een actieve kanovereniging met op vrijdagavond een jeugdgroep, waar jongeren van 10 tot en met 17 jaar alle facetten van het kanovaren kunnen leren. De jeugd kan toervaren of deelnemen aan kanopolo training. En voor de beginnende kanovaarder starten we elk jaar een Jeugd-Kanocursus.

De Jeugd-Kanocursus bestaat uit 7 lessen waarbij je de basistechnieken leert van het kanovaren. Tijdens de lessen gaan we veel oefenen, waarbij we gebruik maken van verschillende spelvormen. De vijfde les vind plaats in het Haarlemmermeerse bos, we oefenen dan in het omvallen met de kajak. Voor de laatste twee lessen kan je zelf aangeven of je wilt meedoen met kanopolo of toervaren.

Kanovaren is superleuk, maar varen met andere jeugd maakt het wel heel gezellig.

Heb je de smaak te pakken van het kanovaren, dan kun je lid worden en de hele zomer op vrijdagavond met de jeugdgroep meedoen om je vaardigheden te verbeteren en lekker te genieten van het buitensporten. Je kiest dan voor toervaren of voor kanopolo, maar als je tussendoor wilt wisselen mag dit natuurlijk ook. Bij alle lessen die we geven maken we gebruik van verschillende spelvormen en staat als belangrijkste doel 'genieten van het kanovaren' bovenaan. 

Het kanoseizoen van de jeugdgroep begint als de meeste (team)sporten stoppen. Het materiaal is allemaal te gebruiken van de vereniging en dat scheelt heel veel aanschafkosten. Kanovaren is echt superleuk om te doen. Je leert allemaal nieuwe vaardigheden, bent lekker 2 uur buiten aan het sporten en we hebben altijd erg veel lol tijdens de lessen.

Wat: de inhoud

Voorop staat het samen plezier hebben en genieten van het kanovaren. De lessen bieden we aan in spelvorm, maar wel steeds aandacht voor verschillende vaardigheden van het kanovaren

zoals: 

  • in en uit de kano stappen
  • evenwichtsoefeningen
  • hoe de peddel vast te houden
  • hoe in de kano te zitten en bootbeheersing
  • verschillende peddelslagen
  • voor- en achteruitvaren
  • sturen, stoppen, bochten varen en draaien met de kano
  • kennismaken met verschillende soorten kano's
  • omslaan en veilig uit de boot komen
  • kennismaken met kanopolo
Het KanoKamp wat wij organiseren voor alle jeugd is van zaterdag op zondag. Een weekend vol kano, spelletjes, enorm veel lachen, lekker eten en meestal niet al te veel slapen. Kortom een weekend die onze jeugd niet wil missen!

Wanneer, waar en door wie:

In 2019 start de jeugd die al bekend is met kanovaren en lid is van de vereniging in april met kanovaren. Het jeugdteam van de  kanopolo eerste training op vrijdag 7 april, het toervaren met jeugdleden start vanaf vrijdag 14 april.

Jeugd die wil leren kanovaren kan zich aanmelden voor de Jeugd-Kanocursus, deze cursus bestaat uit 7 bijeenkomsten en start op:
vrijdagavond 10 mei van 19.00 – 21.00 uur. Voor elke les verzamelen de deelnemers en instructeurs om 18.45 uur bij de loods van de vereniging. De andere lesavonden zijn op vrijdag 17 en 24 mei, 7 juni, zondag 16 juni, vrijdag 21 en 28 juni.
Op zondag 16 juni is de les ipv vrijdag, we gaan dan naar hetr Haarlemmermeerse bos om extra oefeningen met de kano te doen waarbij we ook gaan zwemmen.

De begeleiding van de jeugdgroep is in handen van ervaren kanovaarders die in het bezit zijn van het instructeursdiploma of hiervoor in opleiding zijn. Zij worden wekelijks geassisteerd door verschillende jongere kanovaarders. Alle begeleiders boven de 18 jaar beschikken over een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Deelnemers van de Jeugd-Kanocursus zijn kunnen als ze ervaren genoeg zijn 'gewoon' lid worden van onze kanovereniging en dat maakt het kanovaren nog leuker!
Gedurende het seizoen organiseerd de vereniging veel verschillende activiteiten waar waterwolvers aan mee kunnen doen; kanopolo toernooien, luilak-tocht, Halloweentocht, wildwaterweekenden, zwembadworkshops eskimoteren, assisteren bij het geven van kanoles in het zwembad...... Kijk op de activiteiten kalender voor meer leuke kano activiteiten!

De kosten voor de Jeugd-Kanocursus

De Jeugd-Kanocursus is voor jeugd die de basisvaardigheden van het kanovaren willen leren. Het bestaat uit 7 bijeenkomsten en word afgesloten met een spatzeil en deelname certificaat.  Tijdens de lessen mag je gebruik maken van een kano, peddel, zwemvest. Zelf zorg je voor makkelijk zittende en sneldrogende kleding, waterschoenen en een anorak of regenjas. De kosten  voor deze cursus staan hieronder. Als je na de cursus lid wil worden van de vereniging, kan dit door €45,00 extra te betalen. Je kunt dan het op de vrijdag blijven varen en meedoen met alle extra activiteiten.

Het zomerkamp is bedoeld voor alle jeugd van onze vereniging. Dat wil zeggen de jeugd van de kanocursus, de toervaarders en kanopolo. Dit is al gauw een groep van 30 kinderen. Voor het kamp vragen we een kleine bijdrage in de kosten.


Hieronder het overzicht van de kosten:

De jeugdkano cursus     €50 inclusief gebruik van het verenigingsmateriaal

Jeugdleden bij KV Waterwolf

Als je ervaren raakt in het kanovaren dan heb je kans dat de Jeugd-Kanocursius geen uitdaging meer voor je is. Voor de enthousiaste jeugd die toch graag wekelijks wil kanovaren bieden we de mogelijkheid om met andere jongeren te varen op de vrijdagavond vanaf april tot en met september.

Je wordt dan lid van KV Waterwolf en vaart elke week met een ervaren kanovaarder een tocht in de polder of een tocht op leuk vaarwater in de buurt. Tijdens het varen komen de vaardigheden en technnieken van het kanovaren aan bod, maar uiteindelijk is het vooral lekker varen met leeftijdgenoten.

Als lid van de vereniging kun je meedoen met cursussen en workshops die KV Waterwolf organiseert. Maar je kunt natuurlijk ook meedoen met kanopolo (op de vrijdag- en woensdagavond), toervaren (op de woensdagavond, vrijdagavond en in de winterperiode op zondagmiddag), wildwatervaren (zie de activiteiten kalender), brandingvaren (meld je aan voor de app groep want deze activiteit is afhankelijk van goede golven en stroming) of de instructeurs assisteren bij het geven van de lessen. 

De jaarlijkse kosten voor een jeugdlid die aan alle activiteiten kan deelnemen en het hele jaar kan varen:
-  €45  contributie (incl  lidmaatschap Watersportverbond)
-  €50 materiaalkosten of €30 voor het liggeld van je eigen kano in de loods

Wil je lid worden van de kanovereniging kijk dan Hier Of stuur een mail naar secretaris(at)kvwaterwolf.nl

Voor jeugdleden die meer actie willen tijdens het kanovaren bestaat de mogelijkheid om mee te trainen met Kanopolo. Kijk Hier om naar de informatie over kanopolo te gaan.

Hieronder vind je het aanmeldingsformulier, maar we willen je eerst nog even wijzen op onze privacyverklaring (die vind je hier.) en de statuten van onze vereniging door te lezen  Hier klikken voor de statuten.

Aanmelden voor de jeugdgroep 2019 gaat niet meer want de cursus zit vol!
Ben je enthousiast en wil je meer weten over kano leren varen neem dan contact op met els@kvwaterwolf.nl