jeugd cursus

Ben je 10 jaar of ouder, en heb je een zwemdiploma? Kom kanoën bij de Jeugdgroep!
KV Waterwolf is een actieve kanovereniging met op vrijdagavond een jeugdgroep, waar jongeren van 10 tot en met 17 jaar alle facetten van het kanovaren kunnen leren. De jeugd kan toervaren of deelnemen aan kanopolo training.

Voor de beginnende kanovaarder starten we elk jaar een Jeugd-Kanocursus.

Tijdens de Jeugd-Kanocursus gaan de jongeren zeven keer kanovaren. De eerste vijf lessen op vrijdagavond waarbij de basistechnieken van het kanovaren worden geleerd. Er wordt veel geoefend door gebruik te maken van verschillende spelvormen. De zesde les wordt gegeven op de Toolenburgerplas. Daar oefenen de deelnemers het omvallen met de kajak. Voor de laatste vaaravond  kan er gekozen worden om mee te doen met kanopolo of toervaren.

Kanovaren is superleuk, maar varen met andere jeugd maakt het wel heel gezellig.

Heb je de smaak te pakken van het kanovaren, dan kun je lid worden en de hele zomer op vrijdagavond met de jeugdgroep meedoen om je vaardigheden te verbeteren en lekker te genieten van het buitensporten. Je kiest dan voor toervaren of voor kanopolo, maar als je tussendoor wilt wisselen mag dit natuurlijk ook. Bij alle lessen die we geven maken we gebruik van verschillende spelvormen en staat als belangrijkste doel 'genieten van het kanovaren' bovenaan.

Het kanoseizoen van de jeugdgroep begint als de meeste (team)sporten stoppen. Het materiaal is allemaal te gebruiken van de vereniging en dat scheelt heel veel aanschafkosten. Kanovaren is echt superleuk om te doen. Je leert nieuwe vaardigheden, bent lekker 2 uur buiten aan het sporten en we hebben altijd erg veel lol tijdens de lessen.

De Jeugd-Kanocursus
Wat gaan we doen

Voorop staat het samen plezier hebben en genieten van het kanovaren. De lessen bieden we aan in spelvorm, maar wel steeds aandacht voor verschillende vaardigheden van het kanovaren

zoals:

• in en uit de kano stappen
  • evenwichtsoefeningen
  • hoe de peddel vast te houden
  • hoe in de kano te zitten en bootbeheersing
  • verschillende peddelslagen
  • voor- en achteruitvaren
  • sturen, stoppen, bochten varen en draaien met de kano
  • kennismaken met verschillende soorten kano's
  • omslaan en veilig uit de boot komen
  • kennismaken met kanopolo

Wanneer, waar en door wie:

Jeugd die wil leren kanovaren kan zich aanmelden voor de Instapcursus kanovaren, deze cursus bestaat uit vier bijeenkomsten en start op:
vrijdagavond 5 juni, 12 juni, 19 juni, 26 juni van 19.15– 21.00 uur. Voor elke les verzamelen de deelnemers en instructeurs bij de loods van de vereniging.

De begeleiding van de jeugdgroep wordt gegeven door ervaren kanovaarders die in het bezit zijn van het instructeursdiploma of hiervoor in opleiding zijn, maar ook door jongere kanovaarders die het leuk vinden hun ervaring te delen. Alle begeleiders boven de 18 jaar beschikken over een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Deelnemers van de Jeugd-Kanocursus kunnen als ze ervaren genoeg zijn 'gewoon' lid worden van onze kanovereniging en dat maakt het kanovaren nog leuker!

Gedurende het seizoen organiseerd de vereniging veel verschillende activiteiten waar waterwolvers aan mee kunnen doen; kanopolo toernooien, luilak-tocht, Halloweentocht, wildwaterweekenden, zwembadworkshops eskimoteren, assisteren bij het geven van kanoles in het zwembad...... Kijk op de activiteiten kalender voor meer leuke kano activiteiten!

De kosten voor de Jeugd-Kanocursus

De Jeugd-Kanocursus kost voor €35,00 per persoon inclusief het gebruik van het verenigingsmateriaal.
Als je na de cursus lid wil worden van de vereniging, kan dit door €15,00 extra te betalen. Je kunt dan op de vrijdag blijven varen en meedoen met alle extra activiteiten en inclusief de kosten voor het lenen van het materiaal.

Jeugdleden bij KV Waterwolf

Als je ervaren raakt in het kanovaren dan heb je kans dat de Jeugd-Kanocursus geen uitdaging meer voor je is. Voor de enthousiaste jeugd die toch graag wekelijks wil kanovaren bieden we de mogelijkheid om met andere jongeren te varen vanaf april tot en met september.

Als lid van de vereniging kun je meedoen met cursussen en workshops die KV Waterwolf organiseert. Maar je kunt natuurlijk ook meedoen met kanopolo (op de vrijdag- en woensdagavond en de zondagochtend), toervaren (op de woensdagavond, vrijdagavond en de extra georganiseerde toertochten), wildwatervaren (zie de activiteiten kalender), brandingvaren (meld je aan voor de app groep want deze activiteit is afhankelijk van goede golven en stroming) of de instructeurs assisteren bij het geven van de lessen.

De jaarlijkse kosten voor een jeugdlid die aan alle activiteiten kan deelnemen en het hele jaar kan varen:
-  €45  contributie (incl  lidmaatschap Watersportverbond)
-  €50 materiaalkosten of €30 voor het liggeld van je eigen kano in de loods
Een lidmaatschap loopt van januari - januari

Wil je lid worden van de kanovereniging kijk dan Hier Of stuur een mail naar secretaris(at)kvwaterwolf.nl

Voor jeugdleden die meer een teamsport met actie zoeken als ze kanovaren bestaat de mogelijkheid om mee te trainen met Kanopolo. Kijk Hier om naar de informatie over kanopolo te gaan.

Hieronder vind je het aanmeldingsformulier, maar we willen je eerst nog even wijzen op onze privacyverklaring (die vind je hier.) en de statuten van onze vereniging door te lezen  Hier klikken voor de statuten. en het Huishoudelijk reglement Hier klikken voor het huishoudelijk reglement

De instapcusus kanovaren die start in juni 2020 is vol!
Helaas kun je je niet meer aanmelden voor dit seizoen