Ben je 10 jaar of ouder, en heb je een zwemdiploma? Kom kanoën!
KV Waterwolf is een actieve kanovereniging met op vrijdagavond een jeugdgroep, waar jongeren van 10 tot en met 17 jaar alle facetten van het kanovaren kunnen leren. Dit seizoen start de jeugdgroep vanaf juni weer met varen en er is nog plek nieuwe kanovaarders!

Je krijgt de eerste vijf weken een basiscursus met alle technieken die nodig zijn voor het kanovaren. Tijdens de les gaan we veel oefenen en we maken hierbij gebruik van verschillende spelvormen. Als je na deze vijf weken de smaak te pakken hebt van het kanovaren, dan kun je de hele zomer op vrijdagavond met de jeugdgroep meedoen om je vaardigheden te verbeteren en lekker te genieten van het buitensporten. We hebben wekelijks verschillende lessen waarbij we de ervaren vaarder extra uitdaging geven en de startende vaarder krijgt wat meer begeleiding. Ook deze lessen geven we door gebruik te maken van verschillende spelvormen. In augustus hebben we wel een zomerstop, want de instructeurs genieten dan van een welverdiende (kano)vakantie. Daarna pakken we de jeugdavond weer vol enthousiasme op.

Het kanoseizoen voor de jeugd begint als de meeste (team)sporten stoppen. Het materiaal is allemaal te gebruiken van de vereniging en dat scheelt heel veel aanschafkosten. Kanovaren is echt superleuk om te doen. Je leert allemaal nieuwe vaardigheden, bent lekker 2 uur buiten aan het sporten en we hebben altijd erg veel lol tijdens de lessen.

Wat: de inhoud

Voorop staat het samen plezier hebben en genieten van het kanovaren. De lessen bieden we aan in spelvorm. In de basiscursus leren we de  volgende vaardigheden van het kanovaren:
  • in en uit de kano stappen
  • evenwichtsoefeningen
  • hoe de peddel vast te houden
  • hoe in de kano te zitten en bootbeheersing
  • verschillende peddelslagen
  • voor- en achteruitvaren
  • sturen, stoppen, bochten varen en draaien met de kano
  • kennismaken met verschillende soorten kano's
  • omslaan en veilig uit de boot komen
De cursus sluiten we af met de uitreiking van een deelnamecertificaat.

Na de cursus gaan we in juli wekelijks verder met de jeugdgroep, waarbij het volgende aan bod zal komen:
  • slalom varen
  • vlakwatervaren
  • kanopolo
  • varen op stromend water
Het laatste weekend van de schoolvakanieplannen we altijd een KanoKamp van zaterdag op zondag. Een weekend vol kano, spelletjes, enorm veel lachen, lekker eten en meestal niet al te veel slapen. Kortom een weekend die onze jeugd niet wil missen!

Wanneer, waar en door wie:

De start van de bas
iscursus is op de eerste vrijdagavond in juni van 19.00 – 21.00 uur. Voor elke les verzamelen de deelnemers en instructeurs om 18.45 bij de loods van de vereniging. Het eerste weekend in juli zal de les van vrijdagavond verzet worden naar de zondagochtend en op de Toolenburgerplas. Daar gaan we extra oefeningen met de kano doen waarbij we ook gaan zwemmen.

De begeleiding van de jeugdgroep is in handen van ervaren kanovaarders die in het bezit zijn van het instructeursdiploma of hiervoor in opleiding zijn. Zij worden wekelijks geassisteerd door verschillende jongere kanovaarders. Alle begeleiders boven de 18 jaar beschikken over een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Deelnemers aan de jeugdgroep kunnen twee seizoenen meevaren op de vrijdag, daarna zijn ze ervaren genoeg om 'gewoon' lid te worden van onze kanovereniging. En dat maakt het kanovaren nog leuker! Want kanovaren is zo divers leden van KV Waterwolf mee kunnen doen met kanopolo (op de vrijdag-  en woensdagavond), toervaren (op de woensdagavond en zondagmiddag), wildwatervaren (zie de activiteiten kalender), brandingvaren (meld je aan voor de app groep want deze activiteit is afhankelijk van goede golven en stroming) of de instructeurs assisteren bij het geven van de lessen (op de vrijdagavond).
Gedurende het seizoen organiseerd de vereniging veel verschillende activiteiten waar leden aan kunnen deelnemen; het KanoKamp, kanopolo toernooien, luilak-tocht, Halloweentocht, wildwaterweekenden, zwembadworkshops eskimoteren, assisteren bij het geven van kanoles in het zwembad...... Kijk op de activiteiten kalender voor meer leuke kano acties!

Kosten en aanmelden

De kosten bedragen:
 - voor de basiscursus/kanovaardigheid A

- voor het hele jeugdseizoen
 - voor het zomerkamp
€ 10 alleen samen met de cursus
De kosten zijn inclusief het gebruik van verenigingsmateriaal.

Wil je lid worden van de kanovereniging kijk dan  https://sites.google.com/a/kvwaterwolf.nl/kvwaterwolf/ons/interesse
Of stuur een mail naar secretaris(at)kvwaterwolf.nl

Ben je al lid van de kanovereniging en doe je al aan veel kano activiteiten mee, dan is de jeugdgroep misschien ook wat voor jou. Je hoeft je dan alleen per mail aan te melden. Naast het lidmaatschap van de kanovereniging hoef je geen extra kosten voor de jeugdgroep te betalen. Alleen voor het KanoKamp vragen we een bijdrage van 10,00

Je kunt je niet meer aanmelden voor de jeugdgroep 2017, want we zitten vol op de vrijdag.
Voor de jeugdgroep 2018 start de aanmelding vanaf april 2018.

Aanmelding jeugd