Wat doen wij‎ > ‎

Jeugdgroep en jeugdleden bij KV Waterwolf

Ben je 10 jaar of ouder, en heb je een zwemdiploma? Kom kanoën bij de Jeugdgroep!
KV Waterwolf is een actieve kanovereniging met op vrijdagavond een jeugdgroep, waar jongeren van 10 tot en met 17 jaar alle facetten van het kanovaren kunnen leren. Dit seizoen start de jeugdgroep vanaf juni weer met varen en er is nog plek nieuwe kanovaarders!   

Je krijgt de eerste vijf weken een basiscursus met alle technieken die nodig zijn voor het kanovaren. Tijdens de les gaan we veel oefenen en we maken hierbij gebruik van verschillende spelvormen. Als je na deze vijf weken de smaak te pakken hebt van het kanovaren, dan kun je de hele zomer op vrijdagavond met de jeugdgroep meedoen om je vaardigheden te verbeteren en lekker te genieten van het buitensporten. We hebben wekelijks verschillende lessen waarbij we de ervaren vaarder extra uitdaging geven en de startende vaarder krijgt wat meer begeleiding. Ook deze lessen geven we door gebruik te maken van verschillende spelvormen. In augustus hebben we wel een zomerstop, want de instructeurs genieten dan van een welverdiende (kano)vakantie. Daarna pakken we de jeugdavond weer vol enthousiasme op. 

Het kanoseizoen van de jeugdgroep begint als de meeste (team)sporten stoppen. Het materiaal is allemaal te gebruiken van de vereniging en dat scheelt heel veel aanschafkosten. Kanovaren is echt superleuk om te doen. Je leert allemaal nieuwe vaardigheden, bent lekker 2 uur buiten aan het sporten en we hebben altijd erg veel lol tijdens de lessen.

Wat: de inhoud

Voorop staat het samen plezier hebben en genieten van het kanovaren. De lessen bieden we aan in spelvorm, maar wel steeds aandacht voot verschillende vaardigheden van het kanovaren zoals: 
  • in en uit de kano stappen
  • evenwichtsoefeningen
  • hoe de peddel vast te houden
  • hoe in de kano te zitten en bootbeheersing
  • verschillende peddelslagen
  • voor- en achteruitvaren
  • sturen, stoppen, bochten varen en draaien met de kano
  • kennismaken met verschillende soorten kano's
  • omslaan en veilig uit de boot komen
  • kennismaken met kanopolo
Het laatste weekend van de schoolvakanieplannen we altijd een KanoKamp van zaterdag op zondag. Een weekend vol kano, spelletjes, enorm veel lachen, lekker eten en meestal niet al te veel slapen. Kortom een weekend die onze jeugd niet wil missen!

W
anneer, waar en door wie:

De start van de basiscursus is op de eerste vrijdagavond in juni van 19.00 – 21.00 uur. Voor elke les verzamelen de deelnemers en instructeurs om 18.45 uur bij de loods van de vereniging.
Op zondag 8 juli is de les ipv vrijdag 6 juli, want dan gaan we naar de Toolenburgerplas om extra oefeningen met de kano te doen waarbij we ook gaan zwemmen.
De zomerstop is op de eerste drie vrijdagen van augustus  3/8, 10/8 en 17/8 is er geen jeugdgroep, maar op 24 aug maken we er weer een super leuke avond van.
Het KanoKamp gaat op zaterdag 1 september 13 uur van start en duurt tot zondag 2 sepetmber 14 uur.

De begeleiding van de jeugdgroep is in handen van ervaren kanovaarders die in het bezit zijn van het instructeursdiploma of hiervoor in opleiding zijn. Zij worden wekelijks geassisteerd door verschillende jongere kanovaarders. Alle begeleiders boven de 18 jaar beschikken over een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Deelnemers aan de jeugdgroep kunnen als ze ervaren genoeg zijn 'gewoon' lid worden van onze kanovereniging en dat maakt het kanovaren nog leuker!
Gedurende het seizoen organiseerd de vereniging veel verschillende activiteiten waar waterwolvers aan mee kunnen doen; natuurlijk het KanoKamp, kanopolo toernooien, luilak-tocht, Halloweentocht, wildwaterweekenden, zwembadworkshops eskimoteren, assisteren bij het geven van kanoles in het zwembad...... Kijk op de activiteiten kalender voor meer leuke kano activiteiten!

De kosten voor de jeugdgroep bedragen:

De jeugdgroep is van juni tot september, maar we hebben de kosten gesplitst in de basiscursus en de kosten voor de hele periode. Je kunt je aanmelden voor de basiscursus en merk je dat je het kanovaren superleuk vindt dan kun je dit aangeven en noteren we je voor de hele periode van de jeugdgroep en jij betaald de resterende €20,00. Bij de inschrijving kun je aangeven wat je wilt, hieronder staan de bedragen.

 - voor de basiscursus
€ 30


 - voor het hele jeugdseizoen 
€ 50  
 - voor het zomerkamp
€ 10 alleen samen met de cursus
De kosten zijn inclusief het gebruik van verenigingsmateriaal.
 

Jeugdleden bij KV Waterwolf
Als je ervaren raakt in het kanovaren dan heb je kans dat de jeugdgroep geen uitdaging meer voor je is. Voor de enthousiaste jeugd die toch graag wekelijks wil kanovaren bieden we de mogelijkheid om met andere jongeren te varen op de vrijdagavond vanaf april tot en met september.

Je wordt dan lid van KV Waterwolf en vaart elke week met een ervaren kanovaarder een tocht in de polder of een tocht op leuk vaarwater in de buurt. Tijdens het varen komen de vaardigheden en technnieken van het kanovaren aan bod, maar uiteindelijk is het vooral lekker varen met leeftijdgenoten.

Als lid van de vereniging kun je meedoen met cursussen en workshops die KV Waterwolf organiseert. Maar je kunt natuurlijk ook meedoen met kanopolo (op de vrijdag- en woensdagavond), toervaren (op de woensdagavond, vrijdagavond en in de winterperiode op zondagmiddag), wildwatervaren (zie de activiteiten kalender), brandingvaren (meld je aan voor de app groep want deze activiteit is afhankelijk van goede golven en stroming) of de instructeurs assisteren bij het geven van de lessen. 

De jaarlijkse kosten voor een jeugdlid die aan alle activiteten kan deelnemen en het hele jaar kan varen:
-  €45  contributie (incl  lidmaatschap Watersportverbond)
-  €50 materiaalkosten of €30 voor het liggeld van je eigen kano in de loods

Wil je lid worden van de kanovereniging kijk dan Hier Of stuur een mail naar secretaris(at)kvwaterwolf.nl

Voor jeugdleden die meer actie willen tijdens het kanovaren bestaat de mogelijkheid om mee te trainen met Kanopolo. Kijk Hier om naar de informatie over kanopolo te gaan.


De aanmelding van de jeugdgroep 2018 is was tot 1 juni. Ben je enthousiast en wil je kano leren varen neem dan contact op met els@kvwaterwolf.nl