Wat doen wij‎ > ‎Kanoverhalen‎ > ‎

Wildwater varen op de Erft.

Geplaatst 5 sep. 2014 12:39 door Jeroen Beerthuizen   [ 5 sep. 2014 12:59 bijgewerkt ]
Sinds kort is er een wildwaterbaan geopend in Hardenberg.

De firma Europagaai geeft hier wildwater try-outs. Zo’n try-out zou er ook op 9 augustus zijn, waarop Els besloot deze geheel voor kv waterwolf te reserveren. Ook meteen een boeren camping erbij geregeld zodat de groep twee dagen kon gaan spelen op het water.
In de week voor het evenement bleek echter dat de baan in Hardenberg dicht was en dat ook zou bli
jven. Na overleg met Europagaai is er tenslotte uitgeweken naar de Erft bij Neuss, vlak onder Düsseldorf in Duitsland. Vrijdag 8 augustus is de eerste groep vertrokken naar een camping bij Düsseldorf, twee auto’s een aanhanger met materiaal en een caravan drie redelijk volwassenen vijf jeugdleden. Zaterdag ochtend is de rest gearriveerd. Uiteindelijk met 11 man zaterdag het water op en een instructeur van Europagaai.

Eerst allemaal zwemmend een verval af om het gevoel te krijgen wat wildwater doet als je uit je boot moet. Dat was al zo leuk dat dit een paar keer is herhaald. Vervolgens zijn we een paar honderd meter stroomopwaarts ingestapt en zijn we begonnen. Eerst als groep later in twee kleinere groepjes zijn we zo al lerend/spelend de Erft afgevaren tot op de Rijn. De volgende dag zijn we met nacht man nog eens een stukje gaan varen om het geleerde er nog even in te stampen. Alex heeft nog even gestunt in een wals.

Als afsluiting een driesterren diner bij Mac Donalds en toen weer naar huis. Helaas zijn er enkele leden nog flink afgevallen na thuiskomst. Het water in de Erft is niet echt schoon. Toch voelde deze paar dagen voor de meeste aan als een mini vakantie.

Al met al een geslaagd weekendje wildwatervaren.

Door: Ron Spreeuw