Wat doen wij‎ > ‎Kanoverhalen‎ > ‎

Paastocht 4-4-2015

Geplaatst 9 apr. 2015 04:01 door Jeroen Beerthuizen
 
Verslag van de Paas-tocht & lunch door Els

Op zaterdag 4 april waren er al vroeg Waterwolvers aanwezig bij de loods.
Ze wilden de Paashaas toch wat voor zijn en zelf de eieren rondom het vaarwater verstoppen.
Het waren natuurlijk wel bijzondere eieren want behalve moeilijk te vinden stond er op elke ei een opdracht voor de Waterwolvers.
 
Om 10 uur stond een enthousiaste groep vaarders klaar om met de tocht mee te gaan.
Het was nog koud en het regende een beetje dus er werd even goed tijd besteed aan het opwarmen van de spieren, aandacht voor de veiligheid en uitleg van de speur tocht. Daarna werd er in tweetallen vertrokken vanaf de steiger.
Het was wel een soort wedstrijd voor alle deelnemers, dus werd er goed op elkaar gelet, elkaar verkeerde informatie toegespeeld en zelfs eieren extra goed verstopt om de verschillen per team zo groot mogelijk te maken.
De vragen waren leuk, maar soms ook moeilijk of zelfs onvindbaar! Bij terugkomst hadden nog niet alle teams de rebus opgelost, dus werd er druk overleg gevoerd tot omkoping aan toe! Wel was het zonnetje ondertussen gaan schijnen waardoor iedereen in een heerlijke ontspannen sfeer kon genieten.
 
Het winnende team kreeg een gouden ei! maar eerst moest er nog eieren gezocht worden rond de loods. Wel 80 eitjes waren er verstopt en elk ei telde mee als extra punt. De jeugd bleek hier verschrikkelijk goed in en al heel snel waren alle eieren gevonden en de het winnende team Tjibbe en Ravi werden met goud bekroond.
 
Na de uitreiking stond er in de kantine een heerlijke lunch klaar. En voor de creatieve vaarder was er ook de mogelijkheid om Minions te maken van eieren, of gewoon een ei te schilderen.
 
Het was een hele gezellige ochtend en met de hulp van iedereen ook een zeer geslaagde tocht.

Foto's van de paastocht

Comments