Wat doen wij‎ > ‎Kanoverhalen‎ > ‎

Openingstocht 2013

Geplaatst 5 apr. 2013 13:17 door Jeroen Beerthuizen   [ 9 apr. 2013 05:02 bijgewerkt door Paul Guijt ]
Woensdag 3-4-2013

Afgelopen woensdag was de eerste verengingsavond van het jaar.
nadat ons ter oren was gekomen dat de groene weelde, liggend in onze achtertuin, was vrijgemaakt na jaren van riet en begroeiing, zijn we met zijn allen de eigen achtertuin gaan herondekken.

Met de zon in een schuine hoek boven het water, hadden we een prachtige oranje gloed op het stro gele riet met kalm ondiep water voor ons uit kronkelend. Het eerste bruggetje bleek ietwat ondiep maar bood ons de toegang tot de rest van de groene weelde waardoor de hindernis met plezier werd genomen.
het skegje van de kano van Jeroen maakte de terugweg wel wat makkelijker ;).

Eenmaal in de groene weelde hebben we 'rechts' aangehouden en zijn we tot het einde van het water gevaren: hier bleek een deel van het water nog niet verder vrijgemaakt waardoor de doorgang werdt verhinderd. Niet getreurd: dankzij het vele water en de bruggetjes konden we met een klein stukje terugvaren het meertje in de groene weelde ronden en hebben enkele de zijslootjes bekeken.

Door de verhinderde doorgang kwam het tochtje iets eerder tot een einde: enkelen van ons hebben de kano nog overgedragen en zijn door 2 tunneltjes richting de dam gevaren bij paswerk (voor het Cruquius gemaal). waarna we met alle aanwezigen nog een kopje thee of koffie hebben gedronken en konden vooruitblikken op het aankomend seizoen en de vaartocht van aanstaande zondag in Hoorn!.

1e Club avond kanovereniging Waterwolf

Door: Jeroen Beerthuizen