Wat doen wij‎ > ‎Kanoverhalen‎ > ‎

De kanovierdaagse 2014

Geplaatst 21 jun. 2014 10:37 door Jeroen Beerthuizen

Maandag 16 juni was het zover, de avondvierdaagse ging van start. Rustig beginnen bij HKV in Haarlem. Paul heeft alles tot in de details geregeld dus we kunnen gaan.

Bij HKV deden we een rondje Haarlem.  Deze route staat op hun site als 8 km aangegeven.

Het is een leuk tochtje door de stad waarbij je zowel grachtenbebouwing als natuur tegenkomt.

Dinsdag 17 juni zijn we te gast bij de Zwetplassers in Wormer. Zij namen ons mee op een 11 km lange tocht door Wormer en Jisperveld , een natuurgebied met veel rietvelden waar geen scheepvaart toegestaan is. Afgezien van de stevige wind een heel stil en rustig tochtje. We moesten door de harde tegenwind wel aanpoten maar  achteraf bleek dat we toch nog een snelheid ruim 6 km per uur hebben gehaald.

Woensdag 18 juni, de avond in Hoorn bij KV Flevo. Deze avond was erg rustig, HKV had maar één deelnemer gestuurd wij vier  de andere clubs waren ook onderbezet. Alleen Heerhugowaard was nu eens met meer mensen als de avonden ervoor.  Deze 8,5 km lange tocht ging door het Noord-Hollands landschap via de dorpjes Bobeldijk en Berkhout terug naar Hoorn. Tussen de koeien schapen en paarden door. Na een stad en een natuurgebied  weer een heel ander landschap.

Donderdag 18 Juni, de slot avond bij AKV Odysseus in Alkmaar. Tijdens de tocht hebben we wonder boven wonder geen spetters gehad. We zijn een groot rondje door Alkmaar gevaren. Kaasmarkt is gepasseerd zonder dat we het doorhadden en een aantal hebben een ijsje gehaald bij een ijssalon met waterkant bediening. Alkmaar is een mooie waterrijke stad waar we lekker uit de wind konden varen.

Aan het eind kregen we nog de vaarkaarten van de diverse clubs mee en onze stempelkaart.

Wij als Waterwolf hadden met onze afvaardiging van 9 man de grootste groep vaarders volgens mij en er zijn een aantal contacten vernieuwd en gemaakt met de andere clubs.

Al met al een zeer geslaagd evenement.

Door: Ron Spreeuw

Namens KV waterwolf dank aan: de organiserende kanoverenigingen:  HKV, Zwetplassers, KV Flevo en tot slot Odysseus en niet nader genoemde vrijwilligers, voor de tochten, gezelligheid en deelname en tot 2014!

Avond 1.jpg  Avond 2.jpg

Avond 3.jpg  Avond 4.jpg